Google Ads
marketing

Budite na prvoj stranici Googla!

Dođite do klijenata koji su u potrazi za Vašim proizvodom ili uslugom.

Prikaz Google Ads-a

Google Ads je način plaćenog oglašavanja na Internetu gdje se Vaši oglasi prikazuju samo kada korisnik pretražuje određenu ključnu riječ za koju ste se i Vi odlučili oglašavati. Odnosno, oglašavate se samo onima koji su zainteresovani za Vaše usluge i proizvode.

Gotovo da danas ne postoji osoba koja ne koristi Google kako bi pretraživala sve ono što je zanima. Takođe, većina online, ali i offline prodaja je rezultat korištenja internet pretraživanja.

Zbog toga je važno biti vidljiv na prvoj stranici Google pretrage.

Google Search  ili Google Display  reklama?

Google Search reklama je reklama koja se pojavljuje kao rezultat pretrage na Google pretraživaču, istaknuta na vrhu ili dnu stranice, putem ključnih riječi koje korisnici unose u pretragu i tako omogućavaju povećanje vidljivosti proizvoda ili usluga korisnicima koji kucaju ključne riječi vezane za Vaš biznis.

Kada izvršimo analizu ciljeva i djelatnosti klijenta i ukoliko se ukaže potreba, pristupamo kreiranju Google Display reklama. Ove reklame se pojavljuju na različitim web stranicama ili mobilnim aplikacijama, koji sadrži tekst reklame i fotografije i na taj način dosežete do široke i raznolike publike.

Ako ste nova firma na tržištu ili nudite neki novi proizvod/uslugu, korisnici Vas na početku vjerovatno neće pretraživati na Googlu, jer ni ne znaju da postojite.

U tom slučaju, Google Display reklama je odličan način da proširite svijest i „vijest“ o Vašem brendu i postojanju na tržištu i iz tog razloga je odlična za privlačenje korisnika na Vašu novu web stranicu ili promociju novog proizvoda/usluge.

Prednosti   Google oglašavanja

Ciljano oglašavanje
Velika vidljivost
Mjerenje rezultata

Kako  mi to postižemo?

Naš tim najprije posvećeno radi na izradi Google Search kampanje, putem koje postižemo da Vaša stranica bude na prvoj stranici Google pretrage.

Pažljivo biramo i određujemo ključne riječi koje se tiču Vašeg biznisa, a koje korisnici kucaju u Google pretragu kada su zainteresovani za proizvod ili uslugu koju i Vi nudite. Na taj način, Vi ćete biti „pred očima“ Vašeg potencijalnog kupca, u momentu njegove potrebe, što je u današnjem digitalnom i dinamičnom okruženju od izuzetne važnosti.

U toku kampanje, a na osnovu kontinuiranog praćenja rezultata, optimizujemo oglase i po potrebi prilagođavamo ključne riječi, kako bismo postigli najbolje moguće efekte Google Search kampanje.

U dogovoru sa klijentom i ukoliko se ukaže potreba, kreiramo Google display kampanju, koju usmjeravamo prema svim korisnicima koji su kucali naše ključne riječi i klikali na Google search reklamu, tako da im naša reklama iskače i dok posjećuju neke druge web stranice ili aplikacije.

Google Display reklamu možemo definisati na tačno određenu publiku, prema njihovoj lokaciji, interesovanjima, polu, godinama, ponašanju na internetu itd. Ovo ciljanje posjetilaca radimo putem remarketinga.

Za detaljnu ponudu i informacije o cijeni usluga digitalnog marketinga, pošaljite nam upit ili nas pozovite i naš tim će vam pomoći u najkraćem mogućem roku.

Pošaljite upit       066/211-112

Šta  je remarketing?

Remarketing nam omogućava da našu reklamu ciljamo na korisnike koji su već posjetili našu web stranicu ili već jednom klikali na našu Google Search reklamu i na taj način iskazali interesovanje za proizvod ili uslugu koju nudimo.

Ovi korisnici su vjerovatno na korak od kupovine našeg proizvoda ili usluge i oni su u suštini naši potencijalni kupci, koje onda putem remarketinga želimo ponovo angažovati, podsjetiti i potaknuti na dalje akcije (kupovine proizvoda ili usluga, registracije za newsletter ili nekog drugog cilja naše kampanje), tako što tim korisnicima ponovo prikazujemo oglas dok koriste druge mobilne aplikacije ili posjećuju web stranice.

Možemo zaključiti da nam remarketing putem Google Display reklama omogućava da maksimalno koristimo potencijal korisnika koji su već pokazali interes za naš brend ili proizvode, čime se povećava i vjerovatnoća prodaje.

Međutim, potrebno je uzeti u obzir i isplativost Google Display reklame, jer nama nije u cilju da klijent plati više za ovu vrstu reklame nego što zaradi od prodaje proizvoda/usluge koja je predmet reklamiranja. Zato je uobičajeno da se Google Display reklama kreira u slučajevima kada je vrijednost proizvoda/usluge veća i posjetiocu je potrebno više vremena da donese odluku o kupovini (npr. kupovina nekretnine).

U tom slučaju, Google Display reklama će ispuniti svoju svrhu i zainteresovane posjetioce, odnosno potencijalne kupce će povremeno podsjećati na Vaš proizvod/uslugu tokom njihovog procesa donošenja odluke o kupovini.

Upravo iz svih ovih razloga, Google Ads usluga pruža veliki broj mogućnosti za realizaciju uspješnih kampanja, a IT Expert tim kreira strategiju prilagođenu Vašoj djelatnosti i ciljevima Vašeg biznisa.

Naša Google Ads  obuhvata:

1

Kampanju na mjesečnom nivou

2

Odabir ključnih riječi

3

Google search kampanju

4

Google display kampanju

5

Remarketing

6

Mjesečni izvještaj o rezultatima kampanje

U dogovoru sa Vama, uz uslugu Google Ads, možemo uključiti i uslugu Facebook ili Instagram marketinga, a koji će u takvoj kombinaciji unaprijediti marketinški pristup ciljnoj grupi i maksimizirati rezultate kampanje.

Za detaljnu ponudu i informacije o cijeni usluga digitalnog marketinga, pošaljite nam upit ili nas pozovite i naš tim će vam pomoći u najkraćem mogućem roku.

Pošaljite upit       066/211-112

Često postavljana pitanja

Već nakon prvih konsultacija, naš tim će izvršiti analizu Vaših ciljeva i biznisa. Nakon toga predlažemo marketing strategiju koja će najbolje odgovarati Vašim potrebama, jer ponekad je sama usluga Google Ads dovoljna za postizanje željenih rezultata kampanje, a nekada se preporučuje kombinacija sa Instagram/Facebook marketingom zbog postizanja boljih efekata kampanje.

Kako biste dobili konačnu ponudu za Google Ads, potrebno je da popunite Kontakt formu na našem web sajtu ili nas pozovite putem telefona 066/211-112. Nakon što dobijemo informacije o Vašem poslovanju i ciljevima poslaćemo Vam preciznu ponudu za traženu uslugu i sve ostale informacije koje Vas interesuju.

Instagram/Facebook i Google imaju različite korisničke baze, odnosno nemaju svi korisnici Google-a i Instagram/Facebook nalog, pa će kombinovanje ovih platformi povećati Vaš doseg i doprijeti do šire publike. Na taj način možete doprijeti do različitih ciljnih publika i tržišta.

Takođe, Instagram/Facebook se često koristi za stvaranje i podizanje svijesti o brandu i angažovanje korisnika, dok Google Ads može biti efikasan za konkretnu Google pretragu i konverzije (potencijalnu realizaciju prodaje). Kombinovanjem ovih strategija možete maksimizirati rezultate kampanje za Vaš brend/biznis.

Za detaljnu ponudu i informacije o cijeni usluga digitalnog marketinga, pošaljite nam upit ili nas pozovite i naš tim će vam pomoći u najkraćem mogućem roku.

Pošaljite upit       066/211-112