Izrada web
stranica

Bilo da je Vaš cilj direktna prodaja proizvoda ili usluga, prikupljanje novih klijenata i informacija, u našem je fokusu izrada web stranice, koja će u potpunosti biti prilagođena Vašem krajnjem cilju.

Profesionalan, otvoren i moderan pristup primjenjujemo u svakom segmentu saradnje sa klijentom.

Prikaz sajtova IT Experta

Programiramo i dizajniramo  sve vrste web stranica

Pronaći ćemo najbolji način da Vaš biznis ili proizvod prikažemo kroz savremen pristup, prilagođen Vašem brendu i ciljnoj grupi kojoj su namijenjeni. Naš fokus je izrada web stranica (web sajtova) prilagođenih Vašem krajnjem cilju, bilo da je Vaš cilj direktna prodaja proizvoda ili usluga, prikupljanje novih klijenata ili želite biti vidljivi na globalnom online tržištu.

Profesionalan, otvoren i moderan pristup primjenjujemo u svakom segmentu saradnje sa klijentom.

Kome  je potrebna web stranica/ web sajt?

Pokrećete marketinšku kampanju za Vaš proizvod ili uslugu?


Web stranica bi trebala biti neizostavan dio svake marketinške kampanje, jer predstavlja krajnje odredište za online posjetioce. Svaka marketinška kampanja sadrži poziv na akciju i to može biti linkovan poziv posjetite našu web stranicu. Klikom na taj link, online korisnici dolaze na Vašu odredišnu web stranicu, a ta web stranica direktno utiče na prodaju proizvoda ili usluga pretvaranjem online posjetilaca u kupce.

Želite prikupljati nove potencijalne klijente Vaših usluga ili kupce za Vaše proizvode?


Ili jednostavno želite pretplatnike na Vašoj e-mail/newsletter listi? Pošaljite nam upit, jer je web stranica odličan način da predstavite svoje proizvode i usluge, zainteresujete potencijalne klijente, prikupite više informacija o njima, a zatim ih generišete u krajnje kupce Vašeg porizvoda ili usluge.

Želite li organizovati određeni događaj ili webinar?


U ovom slučaju, Web stranica je takođe korisno rješenje, jer Vam omogućava da pružite detaljne informacije Vašoj publici o temi događaja, učesnicima i razlozima zbog kojih bi trebali da prisustvuju webinaru ili događaju.

Dakle, ako imate specifičan, kratkoročan cilj, web stranica je koristan marketinški kanal koji Vam može pomoći da postignete taj cilj na Vašem putovanju do kupca. Budući da su web stranice dizajnirane za određenu ciljnu publiku, one Vam daju idealnu priliku da posjetioce pretvorite u kupce.

Sa druge strane, Web sajt je namijenjen svakoj kompaniji koja želi da njen posao, proizvodi ili usluge budu vidljive u digitalnom okruženju i na taj način dobiju više kllijenata i kupaca. Osim vidljivosti, web sajt direktno utiče na to da Vaši kupci ili klijenti steknu povjerenje u Vašu kompaniju i ono čim se bavite. Ako želite da utičete na povećanje kredibiliteta Vaše kompanije, kontaktirajte nas kako bismo pronašli najbolji način da predstavimo Vaš biznis u digitalnom obliku.

Za detaljnu ponudu i informacije o cijeni i roku izrade web stranice, pošaljite nam upit ili nas pozovite i naš tim će vam pomoći u najkraćem mogućem roku.

Pošaljite upit       066/211-112

Razlike  između web stranice i web sajta


Početne stranice na web sajtu imaju više linkova. Na tipičnoj početnoj stranici možete pronaći najmanje 10 linkova. Navigacijski meni se nalazi na vrhu, veze u podnožju i mnoge u sadržaju stranice. Međutim, na web stranici (Landing stranici) obično se nalazi manje linkova, a često i samo jedan, s obzirom na to da je usmjeren na ostvarenje jednog konkretnog cilja ili jednu akciji.

Budući da početna stranica Web sajta ima toliko poslova koje treba obaviti, njen sadržaj je često širok I ima manje specifične pozive na akciju (npr. “saznajte više”). Web sajt je idealno rješenje ukoliko je Vaš cilj da detaljnije predstavite sebe, svoju kompaniju, kako bi vas potencijalni kupci bolje upoznali, stekli povjerenje i da biste imali kredibilitet u poslu kojim se bavite.

Važno je da na Vašem web sajtu budu uključene sve funkcionalnosti koje će Vam olakšati prodaju i dovesti kupce. Pri izradi Vašeg web sajta uzećemo u obzir sve što je potrebno kako bi sajt imao sve mogućnosti (plaćanje, obraćunavanje poreza, naplata dostave i slično) koje su potrebne da bi Vaš posao mogao jednostavno da “teče”.

S druge strane, Web stranice imaju jedan cilj, one su prilagođene konkretnim pozivom na akciju ( npr. “preuzmite naš besplatan e-book”).

Važna razlika između web sajta i web stranice je svrha i drugačija publika. Mnogi ljudi koji posjete početnu stranicu na Web sajtu, vjerovatno još nisu odlučili šta tačno žele. S druge strane, korisnici koji završe na Web stranicama već su pokazali interesovanje za ono što nudite i spremniji su za kupovinu proizvoda ili usluge.

Izgled web stranice

Naš fokus je da Vaša web stranica u potpunosti odgovara Vašem cilju i cilju Vašeg poslovanja. Prvi korak je konsultacija sa Vama i prikupljanje informacija o Vašim potrebama, očekivanjima i cilju. Naredni korak je analiza svega navedenog, tržišta i tipa posla kojim se bavite, te Vam spremno plasiramo naše prijedloge i rješenja, koji su prilagođeni ostvarenju Vašeg cilja.

U obzir uzimamo cjelokupan dizajn, psihologiju boja, adekvatne pozive na akciju i plasiramo ga Vama u formi moderne i responsivne web stranice. Ovdje možete pogledati neke od naših uspješno realizovanih projekata.

Mi kreiramo responsivne web stranice


Zamislite da dobijete gotovu web stranicu, a da ona nije responsivna. Šta bi to značilo?

Najprije da pojasnimo, responsivni ili prilagodljivi web dizajn znači da se sadržaj koji je kreiran za web stranicu u potpunosti prilagođava različitim dimenzijama ekrana (različitim uređajima), pa neće izgubiti kvalitet prikazivanja kako na računaru, laptopu, tako i na tabletu ili mobilnom telefonu.

Ako uzmemo u obzir, koliki broj online korisnika danas koristi isključivo mobilne telefone ili tablete, jer je mobilno pretraživanje u stalnom porastu i taj trend će se nastavljati i u budućnosti, onda možete zamisliti i koliki broj potencijalnih klijenata i kupaca možete izgubiti, ukoliko Vaša web stranica nije responsivna, tj. prilagodljiva.

IT Expert u potpunosti prati savremeni pristup web dizajnu i u skladu sa tim koristi ovu prijeko potrebnu tehniku kreiranja web stranica i web sajtova za prilagođavanje različitim dimenzijama ekrana i to uz pomoć tzv. fluidnih rešetki, kao i fleksibilnih fotografija omogućava da se podjednako pregledno i kvalitetno koriste na uređajima različitih širina ekrana.

Kao krajnji rezultat dobijate responsivnu i modernu web stranicu prilagođenu Vašim potrebama.

Želite sami održavati  svoju web stranicu?

Imamo rješenje.

Ukoliko želite samostalno i brzo ažurirati sadržaj na svojoj web stranici, a pritom niste programer i ne znate kodirati, sistem za upravljanje web sajtom (CMS) je jednostavno i korisno rješenje.

CMS u prevodu znači sistem za upravljanje sadržajem i softverska je platforma koja omogućava svojim korisnicima da bez ikakvog znanja o kodiranju, mijenjaju, kreiraju, uređuju, arhiviraju, objavljuju tekstove, slike i drugi sadržaj na web lokaciji/stranici. Sistem za upravljanje web sajtom/stranicom Vam, u skladu sa zadanim postavkama, omogućava stvaranje objava i sadržaja, te izmjenu dizajna Vaše web stranice.

Izrada Wordpress stranice - Korištenje WordPressa je prilagođeno potpunim početnicima, pa je i jednostavan za korištenje. Ovo rješenje je pogodno ukoliko želite jednostavniju web stranicu bez specifičnih i složenih funkcionalnosti.

Ukoliko zahtjevi i funkcionalnosti Vaše web stranice nisu složene i možete ih uklopiti u već postojeće, gotovo rješenje, tada koristimo Wordpress rješenje. Važno je znati da jedna platforma ne može odgovarati svim načinima poslovanja i svim potrebama. Iz tog razloga, možemo pristupiti prilagođenom (custom) rješenju za upravljanje sadržajem na Vašoj web stranici, u koje ćemo uvrstiti sve specifične funkcionalnosti koje Vaša web stranica zahtjeva.

Dodatne usluge


Ukoliko nemate spremne materijale za Vašu stranicu u vidu tekstova ili fotografija, ili se jednostavno ne želite zamarati sa tim, u okviru naših dodatnih usluga, možemo Vam obezbjediti fotografisanje i obradu fotografija Vas ili Vaših proizvoda koje želite plasirati na web stranicu. Takođe, nudimo i uslugu copywriting-a, odnosno usluge pisanja tekstova za Vašu web stranicu ili web sajt. Navedene usluge se smatraju dodatnim uslugama, te se u skladu s tim posebno i naplaćuju. Cijena ovih usluga zavisi od faktora poput: količine teksta, broja stranica, broja fotografija i precizno se utvrđuje nakon održanog zajedničkog sastanka, koji možete zakazati putem naše Kontakt forme ili pozivom na navedeni kontakt telefon.

Rok za izradu web stranice

Nakon što smo izvršili upoznavanje sa Vašim poslovanjem, ciljevima, zahtjevima, definisali svrhu i ciljnu grupu, potrebno je da nam pošaljete sadržaj koji želite da se nalazi na Vašoj web stranici (tekst, fotografije, videa), kako bismo pristupili izradi dizajna web stranice. Po završetku izrade dizajna web stranice, šaljemo dizajn klijentu na pregled i eventualne izmjene. Ukoliko postoji potreba za izmjenom dizajna, dizajner sprovodi korekciju i konačni dizajn se šalje na kodiranje i izradu web stranice.

Vremenski rok za izradu web stranice je 20 dana od trenutka dostavljanje svih materijala od strane klijenta.

U slučaju da nemate pripremljen materijal i izabrali ste da Vam mi obezbjedimo potreban sadržaj za web stranicu, u obzir će se uzeti i period za realizaciju ovih aktivnosti ( održanih sastanaka, fotografisanja proizvoda, prikupljanje informacija i pisanje teksta).

Cijena  web stranice i web sajta

Web stranicu kreiramo i prilagođavamo Vama i Vašem biznisu i zbog toga svaka web stranica zahtjeva različite komponente i dizajn. Zakažite konsultacije sa nama, a mi ćemo procijeniti Vaše potrebe i kompleksnost web stranice, a zatim ćemo formirati cijenu za njenu izradu. Web sajt čini više stranica, te u zavisnosti od ukupnog broja ovih stranica, kao i složenosti funkcionalnosti koje se planiraju postaviti, utvrđujemo konačnu cijenu za web sajt.

Za detaljnu ponudu i informacije o cijeni i roku izrade web stranice, pošaljite nam upit ili nas pozovite i naš tim će vam pomoći u najkraćem mogućem roku.

Pošaljite upit       066/211-112

Zašto   izabrati nas?

IT Expert tim je sastavljen kako od iskusnih, tako i od mladih, kreativnih ljudi, koji kroz zajednički rad i pristup Vašem projektu stvaraju funkcionalne i vizuelno atraktivne web prodavnice, koje su prilagođene korisničkim potrebama.

Spoj iskustva preko 10 godina u kreiranju web stranica i web prodavnica sa kontinuiranim praćenjem savremenih trendova u dizajnu, obezbjeđuje Vam rješenje koje je prilagođeno Vama i koje Vas razlikuje od konkurencije.

Na Vašem projektu su angažovani UX/UI dizajneri, programeri i ekonomisti. Na taj način pratimo da rješenje koje Vam plasiramo bude kreativno, funkcionalno, isplativo i da je u potpunosti kreirano da ispuni cilj zbog kojeg ste se nama i obratili.

I mi smo bili nekad na mjestu naših klijenata i razumijemo važnost poštovanja dogovora, rokova i kvaliteta usluge, te se u našem radu vodimo ovim principima.

Naše usluge  u web dizajnu

1

Izrada osnovnih web stranica za prezentaciju ili Landing stranica koje ćete koristiti u marketinšeke svrhe za prodaju proizvoda ili prezentaciju usluge

2

Izrada kompleksnih web stranica kao što su npr. informativni portali, portali za poslove, nekretnine, kurseve...

3

Izrada web prodavnice (webshop - woocommerce), Vaša online prodavnica - Približite se kupcima na internetu

4

Izrada web aplikacija - rješenja kao sistemi za praćenje finansija, vođenje svih vrsta evidencija. Aplikacija se kreira prema potrebama klijenta.

Za detaljnu ponudu i informacije o cijeni i roku izrade web stranice, pošaljite nam upit ili nas pozovite i naš tim će vam pomoći u najkraćem mogućem roku.

Pošaljite upit       066/211-112

Često postavljana pitanja

Kada imate jedan konkretan cilj koji želite ostvariti, kao što je prodaja proizvoda ili usluga, kada želite prikupiti informacije o potencijalnim klijentima i cilj Vam je da online korisnike pozovete na određenu akciju web stranice su idealno rješenje. Web sajt je idealno rješenje za kompanije koje grade svoj kredibilitet i žele biti vidljivi u digitalnom okruženju 24/7 velikom broju online korisnika i steći povjerenje svojih klijenata i kupaca. Istraživanja su pokazala da 75% online korisnika odluči da li će kupiti porizvod/uslugu neke kompanije na osnovu izgleda njenog web sajta.

Cijena izrade web stranice i web sajta zavisi od dogovorene složenosti web stranice, broja stranica i njenih funkcionalnosti, te se precizno određuje nakon održanih konsultacija sa klijentom i analize ovih faktora.

Ako niste programer, ne znate kodirati, ali želite da vršite izmjene na svojoj web stranici, dodajete samostalno sadržaj, fotografije, teks ili mijenjate postojeći dizajn web stranice, preporuka je korištenje CMS rješenja. CMS u prevodu znači “sistem za upravljanje sadržajem” i omogućava Vam da samostalno i jednostavno pristupite i brzo ažurirate sve potrebne informacije i sadržaj koji se nalazi na web stranici. U zavisnosti od složenosti i specifičnosti Vaših zahtjeva i potrebnih funkcionalnosti Vaše web stranice, možete odabrati gotovo CMS rješenje (Wordpress) ili Custom (prilagođeno) CMS rješenje. Kontaktirajte nas i mi ćemo Vam predložiti rješenje koje bi Vam moglo najviše odgovarati.

Kako biste dobili konačnu ponudu za izradu web stranice i web sajta, potrebno je da popunite Kontakt formu na našem web sajtu ili nas pozovite putem navedenog kontakt telefona. Nakon što dobijemo informacije o Vašem poslovanju i ciljevima, potrebno je da nam proslijedite materijal koji želite da se nalazi na Vašoj web stranici, a mi ćemo Vam poslati preciznu ponudu za izradu Vaše web stranice. Ukoliko nemate spreman sadržaj za web stranicu ili sajt i želite da Vam mi obezbjedimo potreban materijal, u konačnu ponudu ćemo uvrstiti dodatne usluge fotografisanja i obrade fotografija i copywriting-a.

Ukoliko već imate gotov dizajn web stranice, naš programer može pristupiti kodiranju i izradi web stranice ili web sajta. Takođe, u zavisnosti od kompleksnosti dizajna i funkcionalnosti koje želite na web stranici, poslaćemo Vam ponudu za uslugu programiranja.

Za detaljnu ponudu i informacije o cijeni i roku izrade web stranice, pošaljite nam upit ili nas pozovite i naš tim će vam pomoći u najkraćem mogućem roku.

Pošaljite upit       066/211-112